Coach traject

Wanneer er specifieke verbetering van competenties nodig is, kan er een coachtraject worden opgestart. Gedrag wordt in kaart gebracht: wat zijn de kwaliteiten, de valkuilen en de patronen. Hierdoor worden de competenties versterkt en de resultaten verbeterd. Ook wordt coachen ingezet om te sparren; het kan zijn dat een medewerker al langere tijd met een vraagstuk loopt maar dit moeilijk vindt om met een bekende te delen. Als coach ben je objectief en onpartijdig. Door coaching krijgt een medewerker meer vat op het veranderen van gedrag. Het instrument kan worden ingezet bij onder meer:

  • Klachten van medische aard: hoe ga je om met b.v. chronische pijnklachten of de naweeën van een burn-out. Hoe ga je om met een diagnose als autisme of adhd. Hoe zorg je er voor dat je niet (opnieuw) uitvalt. Hoe ziet de balans tussen privé en werk er uit?
  • Hoe kan ik beter omgaan met stress en druk? Hoe haal ik meer uit de communicatie met collega’s?
  • Wanneer er enkele onderdelen van het takenpakket niet goed gaan. Hoe pakt een medewerker dit effectief aan?
  • Wanneer een medewerker persoonlijke vraagstukken heeft (b.v. verwerking van verlies van een naaste, relationele- of gezinsproblemen).

Met de opdrachtgever en met de werknemer worden de doelen vastgesteld. De achterliggende vraagstukken worden verhelderd. Welke eigenschappen kunnen helpen en wat ontbreekt er. Door te spiegelen op eigen gedrag en wensen wordt de medewerker bewust van de eigen invloed om een andere functie te vinden.

Locatie
Wadrust heeft zelf twee locaties: het Westerkerkje in de buurt van Steenwijk en Fint in Lauwersoog. Vaak wordt bij de medewerker thuis afgesproken.

Meer informatie
Via het contactformulier kunt u uw belangstelling voor een traject aangeven. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.