Ervaringen

reintegratie wadrust

Wat vinden anderen van Wadrust Werkt

Ik ben erg tevreden over Wadrust Werkt en de daarbij behorende re-integratie coach Holke Looijenga.
Na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt moest ik onlangs andere mogelijkheden gaan bekijken doordat ik te maken kreeg met een fysieke beperking . Door deze beperking kwam ik terecht in de ziektewet en uiteindelijk in het 2e spoor. Na een half jaar te hebben aangemodderd met een re-integratie coach die weinig voor me kon betekenen, ben ik terecht gekomen bij Holke Looijenga. Met succes mag ik wel zeggen. Binnen 3 weken had ik al een werkervaringsplek bij Philadelphia met als resultaat een vast contract voor 20 uur. Ik raad Wadrust Werkt en Holke dan ook zeker aan wanneer er hulp nodig is bij re-integratie.

Wilma Dollenkamp

Na een dik jaar ziekte (verschillende lichamelijke klachten, veroorzaakt door zwaar werk) werd het tweede spoor traject ingezet. Ik had hier nog nooit van gehoord en wist niet wat we te wachten stond. Ik was in die tijd vrij somber over de toekomst. Ik was altijd zware lichamelijke arbeid gewend maar dat kon absoluut niet meer, ook al was ik nog maar 45 jaar. Ik kwam nog maar weinig buitenshuis en vond het moeilijk om nog van de dingen te kunnen genieten.
Holke Looijenga had al snel door in welke richting we het zouden kunnen zoeken. Hij zag in mij een goede activiteitenbegeleider. Holke heeft een flink netwerk, hij kende bij mij in de buurt een bedrijf dat werkprojecten aanbied voor jongens met een licht verstandelijke beperking of een psychiatrische stoornis. Ik kon er een werkervaringsplek krijgen, het werk met de jongens beviel me vanaf dag 1 erg goed. Via via kwam ik uiteindelijk bij een soortgelijk bedrijf terecht, daar kon ik een BBL plek krijgen. Ik werk er nu al weer 2 jaar en heb inmiddels een vaste baan. Als iemand mij dit drie jaar geleden had verteld had ik het niet kunnen geloven.
De manier van werken van Holke en zijn netwerk hebben mij weer op de goede weg geholpen en ik heb het beste in mezelf naar boven kunnen halen.
Groet,

Freddie

Vanwege een re-integratietraject tweede spoor kwam ik in contact met Holke Looijenga en “Wadrust”.
Het traject is inmiddels succesvol ten einde gebracht, ik sta aan de start van een fantastisch nieuw begin. Ontsporen was moeilijk. Juist daardoor op het goede spoor terecht komen raad ik iedereen aan. Holke heeft hierin een belangrijk aandeel gehad. Holke gaf mij geen instructies en opdrachten, maar stelde vragen waardoor ik zelf weer in het juiste spoor terecht kwam . Al vanaf de tweede bijeenkomst had ik het gevoel weer wat grip op mijn situatie te krijgen. Eén van de grote krachten van Holke is de manier waarop hij zijn netwerk managet. Fantastisch om te ervaren hoe hij zijn cliënten de mogelijkheid biedt om zakelijke relaties van elkaar worden, en daarop zelf verder te kunnen bouwen. Het was een top traject.

Sylvia

Goeiendag mijn naam is Arjen ik ben 37 jaar.
Na langdurig ziek te zijn geweest i.v.m. 3 hernia’s kwam ik binnen een jaar met het 2e spoortraject in aanraking.
Door mijn toenmalig werkgever ben ik in contact gekomen met Holke Looijenga van Wadrust.
Onze eerste ontmoeting was bij mijn toenmalig werkgever en ik heb deze als zeer prettig ervaren. Ik zie in Holke een man met een praktische aanpak en daar houd ik zelf ook van. Gewoon praten met elkaar en kijken waar je interesses liggen. Geen testjes of iets dergelijks, al is dit uiteraard wel mogelijk.
Bij een 2e spoor traject ga je kijken wat er mogelijk is met je eventuele lichamelijke beperkingen en je gaat kijken naar wat je leuk zou vinden om te doen.
Mijn verwachtingen waren aanvankelijk niet heel hoog omdat ik het lastig vond om te bedenken wat ik nu zou kunnen gaan doen. Aangezien ik jaren in vergelijkbare vakgebieden werkzaam was geweest, was het in het begin lastig om buiten het mij bekende te gaan kijken.
Ikzelf ben altijd werkzaam geweest in de techniek en zware industrie maar heb door mijn “ziekte” het besluit genomen om het roer volledig om te gooien. Maar wat ga je dan doen?
Daarin heb ik aan Holke een hele goeie gehad. Door zijn netwerk en zijn praktische aanpak ben ik uiteindelijk in de zorg terecht gekomen (begeleider op een dagbesteding met jongvolwassenen die een licht verstandelijke beperking hebben). Holke neemt je mee en laat je dingen zien en ervaren zodat je daar een gevoel en beeld bij kunt vormen. Ik ben heel blij met mijn nieuwe baan en de kansen die ik heb gekregen. Ook volg ik weer een studie i.v.m. mijn nieuwe baan. Dus voor mij heeft het 2e spoortraject prima uitgepakt.

Voor degene die dit leest: mocht het je overkomen? Stap er met een open-mind in en bekijk wat Holke allemaal voor je kan betekenen.

Holke samengevat:
Praktisch, betrokken, doet wat hij zegt.
Arjen