Outplacement

wadrust werkt

Het gebeurt regelmatig dat werknemer en werkgever het er over eens zijn dat hun wegen zich beter kunnen scheiden. Wadrust Werkt kan werknemers begeleiden bij het vinden van een andere werkgever. Ook komt het voor het dat de werknemer besluit om ondernemer te worden. Wadrust bezit de expertise om de benodigde stappen te begeleiden.

De drie fases van het outplacement traject:

Fase 1

Analyse
Hierin ontstaat zicht op de medewerker: wat zijn de capaciteiten en vaardigheden, welk gedrag is kenmerkend, wat zijn de motieven en welke patronen zijn ontwikkeld? Ook wordt stilgestaan bij de emoties die er zijn wanneer er sprake is van afscheid bij de huidige werkgever. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van NLP-methoden.

Fase 2

Richten op de arbeidsmarkt
Vaak heeft een werknemer al in een eerder stadium nagedacht over wensen en mogelijkheden, maar ontbrak de noodzaak om er werk van te maken. Welke kansen liggen er op de arbeidsmarkt. Wat is realistisch en wat komt op de tweede plaats? Is er bijscholing nodig? Er kan worden ondersteund bij het schrijven van een sollicitatiebrief en c.v., maar vaak werkt het beter om het netwerk in te zetten. Indien nodig wordt een sollicitatiegesprek geoefend en aangescherpt. Hierdoor stijgt de kans op succes. Soms is het nodig om een goede profielfoto te maken en bewust te worden van hoe je over komt en wat je uit wil stralen. In dat geval kan Wadrust fotografie ingezet worden. Het resultaat is een sterker en bewuster beeld van jezelf.

Fase 3

"Coaching on the job" en nazorg
Het is van belang om er voor te zorgen dat een goede match ook goed blijft. Soms zijn er nog wat regelzaken of valt de werknemer in de valkuil van oud gedrag, Wadrust staat ook dan paraat voor adviezen en ondersteuning. Daardoor stijgt de kans op blijvend succes.

Locaties
Wadrust heeft zelf twee locaties: het Westerkerkje in de buurt van Steenwijk en Fint in Lauwersoog. Vaak wordt bij de medewerker thuis afgesproken.

Meer informatie
Via het contactformulier kunt u uw belangstelling voor een traject aangeven. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.