Re-integratie

reintegratie wadrust

Het traject

Wadrust Werkt heeft al vele bedrijven en organisaties ondersteund bij re-integratietrajecten. Ieder bedrijf heeft wel eens een medewerker die verzuimt om medische redenen en niet op de werkvloer kan terugkeren. De arbeidsdeskundige stelt in de rapportage de functionele mogelijkheden vast en geeft nader advies over de mogelijkheden. Wadrust ondersteunt in de praktijk met het bepalen van de beste plek en functie en zoomt in op de vaardigheden en eigenschappen die voor die functie nodig zijn.

Tweede spoor re-integratie
Wanneer je door omstandigheden zoals lichamelijke beperkingen je huidige werkzaamheden niet meer kunt uitvoeren, wordt er eerst gezocht of er binnen het bedrijf mogelijkheden zijn om in een andere functie weer aan de slag te gaan. Dit wordt re-integratie 1e spoor genoemd. Wanneer hier geen mogelijkheden voor te vinden zijn is de werkgever, volgens de Wet Verbetering Poortwachter, verplicht om zich in te spannen om passend werk te vinden (tweede spoor traject). In dat geval kan de werkgever Wadrust benaderen om dit traject te begeleiden.

Het re-integratie traject tweede spoor bestaat uit 2 fases:

Fase 1

Persoonlijkheidsprofiel en loopbaan oriëntatie
Eerst brengen we in kaart hoe je arbeidsleven er tot dusver uit gezien heeft. Welke ervaring, vaardigheden, talenten en ambities heb je? Welke soort functies en omstandigheden spreken je aan? We gaan niet alleen uit van de functiemogelijkheden die in het arbeidsdeskundig rapport worden genoemd, maar besteden ook veel aandacht aan het omschrijven van je wensen, interesses en drijfveren.
Fase 1 wordt afgesloten met een persoonsprofiel (kwaliteiten, kennis en vaardigheden) en een beroepsprofiel (de gewenste werksituatie). Daarmee wordt de koers bepaald voor de vervolgstap: de concrete acties richting ander werk.
In een enkel geval wordt het advies gegeven om een re-integratietraject om te zetten in outplacement.

Fase 2

Solliciteren
Wadrust re-integratie legt in deze fase al heel snel contact met een werkgever, vaak uit het eigen netwerk. Hiermee kunnen we er snel achter komen of het een passende werkplek of beroepsrichting zou kunnen zijn. Een zeer praktische benadering waarbij geen tijd wordt verspilt aan het eindeloos zoeken naar passende vacatures.
Wanneer dat nodig is worden er sollicitatiegesprekken voorbereid. Bij een succesvolle plaatsing ondersteunt Wadrust  door coaching on the job. Een afgebroken traject wordt geëvalueerd waarna een passend alternatief wordt gevonden.
Een re-integratie traject kan worden uitgebreid met o.a. een om-/bijscholingscursus of specifieke arbeidsmarktgerichte ondersteuning. Hiervoor kan een aangepaste offerte worden gemaakt.

Lees meer over de Wet verbetering poortwachter.

Video

Locaties
Wadrust heeft zelf twee locaties: het Westerkerkje in de buurt van Steenwijk en Fint in Lauwersoog. Vaak wordt bij de medewerker thuis afgesproken.

Meer informatie
Via het contactformulier kunt u uw belangstelling voor een traject aangeven. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.